Onze eerste Beheersdag komt er aan !

Zaterdag 24 oktober 10.00 – 16.00                    Haasop Beveren
Samen met de lokale Natuurpunt afdeling Waasland – Linkeroever voeren we het maaisel af dat het Agentschap Natuur en Bos enkele dagen voordien heeft gemaaid. Dit beheer is gericht op het behoud en toename van de Groenknolorchis Liparis loeselii.

Geschikt werk voor alle leeftijden.

Natuurbeheer is een activiteit die al erg lang is “ingebakken” in ons SEMO-DNA.
Zo gingen wij al werken op de Sint-Pietersberg, Eben-Emael, Wonck, Veurs- en Konenbos in de Voerstreek, Haasop, Ave en we gingen zelfs enkele maal werken in Chevregny nabij Laon op de Mont Bossu.
De reden waarom wij aan natuurbeheer doen, is eenvoudig: als lid van SEMO voel je jezelf mee verantwoordelijk voor het behoud van wat ons passioneert. Na alle voorjaarsactiviteiten, waarin we steeds weer kunnen genieten van onze wilde orchideeën, zijn we dankbaar dat we ook eens iets kunnen terug doen. Wie dat zo niet ziet, heeft nog een weg af te leggen. Die neemt wel, maar geeft niets terug. Je kan ons, het SEMO bestuur, geen groter geschenk geven dan deel te nemen aan deze najaarsactiviteiten.

Inschrijven is noodzakelijk, zodat we kunnen inschatten hoeveel materiaal we moeten voorzien. Doe dit per mail bij ons secretariaat.

Juiste afspraakplaats en verdere praktische info ontvangt u dan per kerende mail.