Foto album over de orchideeën van Cyprus.

In 2016 ben ik voor het eerst mee op zoek gegaan naar wilde orchideeën in het Mediterraanse zeegebied. Cyprus is niet het eiland met de grootste soortenvariëteit, maar herbergt wel enkele pareltjes. Orchis punctulata en Ophrys kotschyi spannen hier de kroon. Door de ligging van het eiland, kom je hier ook soorten tegen die zeer veel gelijkenis hebben met soorten uit Turkije en Israël, maar die in de loop der tijd vaak een andere naam toebedeeld zijn geweest. De beste periode om naar Cyprus te gaan is de eerste helft van maart, maar je kan je zelfs tot eind juni laten verbazen door de orchideeënpracht die het eiland te bieden heeft!

Je zal in dit album dus foto’s terugvinden uit verschillende periodes van het jaar. Ik ben in 2016 in februari en april en in 2017 in maart naar Cyprus gereisd om vroeg- en laatbloeiende soorten te kunnen observeren.

Bram De Block

Link naar het album : klik hier

Bram bezorgde ons dit prachtige album over zijn avonturen in Cyprus, hopelijk is het een stimulans voor andere leden, zodat we ook van hen af en toe iets mogen laten verschijnen. Alvast bedankt. De internetredaktie.