Toen ons land op maandag 19 april de grenzen terug opende voor niet-essentiële reizen, bekeek ik op de verschillende websites van de overheden of er nu een mogelijkheid was om op excursie te kunnen gaan in onze buurlanden. Ik had nl. het idee opgevat om Ophrys araneola te gaan opzoeken in de streek ten zuiden van Laon in het Franse departement Aisne. Het was al van 2017 geleden dat ik hier nog was geweest. Al snel leek het mogelijk te zijn om reizen met een duurtijd van minder dan 48 uur te ondernemen. Ik had 2 documenten nodig die ik online kon invullen en een negatieve Covid test die minder dan 72 uur oud was op de dag van bezoek. Ook dat bleek niet moeilijk te krijgen zijn, en zo vertrok ik dan op zondag 25 april.

Lees het volledige verslag op de Ledenpagina’s – Werkdagen en Excursies.

Himantoglossum hircinum