“Atlas des orchidées de Normandie”

Ouvrage collectif de la Société Française d’Orchidophilie de Normandie (2015)

ISBN 2815102668

Te bestellen bij : OREP Editions (www.orepeditions.com) (kostprijs € 25.00 exclusief verzending)

 

Picture1

Deze atlas is het resultaat van een lange inventarisatie van wilde orchideeën in Normandië. De inventarisatie is gebaseerd op bijna 30.000 gegevens waarvan de oudste teruggaan tot de 19e eeuw en de meest recente verzameld werden op het einde van 2013. In totaal worden 47 soorten besproken die op het grondgebied van Normandië voorkomen. Voor elke soort worden de morfologie, ecologie en verspreiding uitgebreid behandeld.

Deze nieuwe atlas innoveert door de aanwezigheid van elke soort weer te geven op een kaart op gemeente-schaal. Elke orchidee is uitgebreid geïllustreerd met in situ foto’s, genomen door leden van de regionale groep “Normandie” van de Franse Orchideeën Vereniging. Bijzonder mooi zijn de aquarellen van de Italiaanse kunstenaar Lorenzo Dotti die bij elk van de soorten zijn toegevoegd. Het maakt het ‘portret’ van deze soorten zeker compleet. Deze atlas is een referentie voor iedereen die dit originele facet van het Normandische natuurlijke erfgoed beter wil leren kennen !

Picture2

De SFO Normandie, een regionale vereniging die is aangesloten bij de Société Française d’Orchidophilie, verenigt leden van de vijf departementen van Normandië waarin zij actief is. Het verhogen van de kennis en de bescherming van wilde orchideeën in Normandië zijn de hoofdactiviteiten van deze regionale groep.

Een aanrader !

Patrick Denissen 20/05/2021.