Met een groepje liefhebbers dat al enkele jaren niet alleen op zoek gaat naar orchideeën in Zuid-Europa maar dat ook nog eens combineert met een vleugje cultuur en vooral lekker eten en drinken uit de lokale keuken, trokken we dit jaar naar Zuid-Oost Sicilië. Op basis van ervaringen uit de voorbijgaande jaren, ligt de blauwdruk voor een dergelijke reis naar Sicilië meestal vast. Veel sites werden vroeger reeds bezocht en in functie daarvan is de keuze voor de hierboven genoemde verblijfplaatsen meer dan gerechtvaardigd. En daarbij spelen de altijd warme en hartelijke ontvangst, het heerlijke eten en de juiste locatie uiteraard ook een belangrijke rol.

Bovendien liggen de mooiste vindplaatsen vaak niet ver uit de buurt.

Ik maakte een PowerPoint over deze reis, met daarin enkele filmpjes. Voor het reisverslag op de SEMO hebben we deze filmpjes weggehaald om te vermijden dat de file te groot en de weergave te gecompliceerd zou worden. Maar wat U in dit reisverslag kan zien, geeft toch een goed beeld van onze reiservaring.

Link reisverslag : Reisverslagen – S.E.M.O. vzw : Studiegroep Europese en Mediterrane Orchideeën vzw (semo.vlaanderen)