De Aveyron, een mythische regio in het zuiden van Frankrijk, een honderdtal kilometer van de Middellandse Zee spreekt al decennialang elke orchideeënliefhebber aan.  Ook wij konden de lokroep van de duizenden orchideeën niet weerstaan en trokken half mei 2023 voor 9 dagen naar de prachtige streek. Vanuit onze basis in Millau, met uitzicht op de majestueuze Pont du Tarn, verkenden we elke dag een ander stukje prachtige natuur. Lapanouse-de-Cernon, Saint-Georges-de-Luzençon, Fondamente of Le Clapier, het zijn maar enkele van de plekken die we aandeden. Niet door met auto de hele dag rond te rijden, maar door heel gericht elke dag 1, soms 2 locaties uit te kiezen en vervolgens daar een prachtige, soms uren durende, wandeling te maken.

Het resultaat mocht er best wezen. Onder het genot van een heerlijke steak overgoten met een lokaal streekwijntje, kregen we alle orchideeënsoorten in overvloed voor de lens. En op het einde van de reis rijpte ook het idee om bij de volgende S.E.M.O. jubileum-excursie eens niet het vliegtuig te nemen, maar gewoon die 1000 km zuidwaarts te gaan om te genieten van al dat moois.

Neem een duik in ons kleine fotoboek en geniet mee. En droom alvast…  Klik hier : Foto Albums – S.E.M.O. vzw : Studiegroep Europese en Mediterrane Orchideeën vzw (semo.vlaanderen)

Bart Van de Vijver, Sandra Wilfert, Patrick Mannens, Walter Van Looken, Rudy Maex, Iwein Coppens en Dirk Geysels.