Foto album Carmel berg bij Haifa – Israël :

In 2007 was ik voor het werk in Israël tijdens de 3e week van maart en ik had toen de gelegenheid om af en toe op excursie te kunnen gaan. De Karmelberg ligt vlak bij de havenstad Haifa waar ik verbleef.

Ik maakte kennis met enkele boeiende soorten orchideeën, die ik voordien nog niet had gezien. Ook al was de kennismaking redelijk beperkt, toch kon ik wel zien dat dit land een boeiende orchideeënflora bezit en je kan er natuurlijk een ideale combinatie maken door natuur en religieuze cultuur af te wisselen.

anacamptis papilionacea palestinae 1
anacamptis papilionacea palestina 3
anacamptis papilionacea palestina 2
cephalanthera longifolia
haifa
neotinea tridentata 1
ophrys bornmuelleri 1
ophrys bornmuelleri 2
ophrys carmeli 1
ophrys carmeli 2
ophrys galilaea
ophrys israelitica
ophrys mammosa mouterdeana 1
ophrys mammosa mouterdeana 2
orchis galilaea 1
orchis galilaea 2
orchis galilaea 3
serapias levantina 1
serapias levantina 2